SCHIMB DE EXPERIENTA VIENA, CONSILIULUI JUDETEAN IALOMITA, PERIOADA 30.09 – 05.10.2018
In perioada 30.09 – 05.10.2018, SC AVANGARDE BUSINESS GROUP SRL a desfasurat in beneficiul Consiliului Judetean Ialomita, schimbul de experienta in Viena.
La aceasta vizita au participat 15 persoane.
Pentru acest eveniment, Avangarde Events a asigurat:
- Servicii de cazare cu mic dejun inclus pentru 15 persoane;
- Servicii de transport aerian;
- Servicii de asigurare a asigurarilor medicale, taxe si asigurari de calatorie;
- Servicii organizatorice, precum intampinarea participantilor in aeroport, cazarea acestora, completarea listei de prezenta de catre participanti, postarea afiselor proiectului.
De asemenea, s-a asigurat un reprezentant al Avangarde Events pe parcursul schimbului de experienta, la locatia de desfasurare a cursului, respectiv Primaria din Viena. Reprezentantul grupului a insotit grupul in acest schimb de experienta pe toata perioada vizitei.
Prima zi a schimbului de experienta a inceput cu un tur ghidat in capitala europeana Viena si s-a discutat despre dezvoltarea urbana, managementul resurselor, mobilitate etc., discutia fiind condusa de catre Friederike Weiss, ghid al orasului, din cadrul Departamentului Municipal pentru Drepturile Apei. Prezentarea privind orasul Viena si relatiile sale externe a fost asigurata de catre Thomas Resch, Director Executiv in cadrul Biroului pentru Afacerile Europene și Internaționale.
In a treia zi de vizita, Thomas Prorok, Director in cadrul centrului C.A.F. a realizat introducerea in sistemul C.A.F. oferind informatii privind administratia publica vieneza, austriaca si europeana. Totodata, in a doua parte a zilei, prezentarea privind experienta si modul in care se aplica C.A.F. din punct de vedere administrativ in Viena a fost realizata de catre Martina Reumann din cadrul Departamentului Municipal pentru Promovarea și Coordonarea Problemelor Femeilor. De asemenea, domnul Michael Kallinger a adus informatii cu privire la experienta si aplicatiile C.A.F. din punct de vedere federal. In ultima zi a vizitei s-au abordat aspecte privind serviciul public al cetatenilor din Viena.
In cadrul cursului desfasurat in cadrul Primariei din Viena, Austria, s-au discutat subiecte cu privire la proiectul ,,Implementarea Cadrului Comun de Autoevaluare – Garantia unei administratii eficiente in slujba cetateanului”, COD PROIECT SIPOCA 68:
- Prezentarea capitalei europene Viena din punct de vedere administrativ-teritorial, politic, geografic etc;
- Prezentarea sistemului C.A.F.;
- Prezentarea momnetului de adoptare a sistemului C.A.F. de catre institutia publica din Viena, respectiv Primaria din Viena;
- Modul in care sistemul C.A.F. a fost implementat in cadrul institutiei publice in cauza
- Modul in care Managementul calitatii cuprinde legi si reglementari, care inglobeaza sistemul C.A.F. cu insusirile sale reprezentative si tipurile sale de management, precum – managementul procesului, managementul riscului etc., in relatie directa cu managementul controlului care isi face aparitia in cadrul sistemului;
- Modul in care este organizata institutia publica, departamentele existente si relatia care se formeaza intre acestea, modul de imbunatatire a relationarii, cunoasterea responsabilitatilor departamentelor si modul de gestionare a acestora;
- Necesitatea unui model de aplicare a sistemului C.A.F., manageriere si prevenire a posibilelor probleme aparute in cadrul acestui sistem;
- Necesitatea utilizarii sistemului C.A.F. in cadrul tuturor institutiilor publice;
- Prezentarea instrumentelor C.A.F.
- Modul in care este perceput C.A.F. de cei care il aplica si nu numai;
- Modul in care se utilizeaza si se aplica C.A.F., modul de percepere a sistemului, a modului de lucru cu sistemul;
- Avantaje si Dezavantaje ale sistemului C.A.F.
- Modul in care institutiile publice reactioneaza in cazuri sociale si existent anumitor departamente;
- Obiectivele strategice ale sistemul C.A.F.
- Expunerea planului C.A.F. cronologic, cu prezentarea fazelor inclusiv;
- Managementul Performantei in cadrul sistemului C.A.F.
- Instrumentele Managementului Public si modul de administrare;
- Modul in care C.A.F. evidentiaza Serviciul Civil si Administrarea Inovativa;
- Administratia Publica in Austria si Uniunea Europeana;
- Plan al masurilor adoptate in cadrul sistemului;
- Rezultate ale proiectului C.A.F.
Prin acest schimb s-au de experienta analizarea diferitelor avantaje si problem pe care le-a intampinat institutia publica in urma implementarii sistemului C.A.F., precum si a modului in care acestea pot fi prevenite sau depasite.